No items found.

En seng spesialtilpasset din kropp

Kropper er aldri like. En dobbel Green Sleep madrass kan bygges opp individuelt på hver side av sengen.

Det er klart at du trenger en seng som ikke forstyrrer den dype søvnen din og som støtter ryggen perfekt. Siden vi alle er forskjellige, er det umulig å lage én seng for alle. Kroppen din
trenger trykkreduserende kontakt og ergonomisk støtte. Dette kan vi gjøre ved å bygge opp en madrass som er tilpasset din kropp og din dominerende sovestilling.

Hemmeligheten bak den ideelle sengen ligger ikke bare i en perfekt støtte, men også i et optimalt trykkreduserende kontaktplan mellom kroppen og madrassen. Jo større kontaktsone mellom kropp og madrass, jo mindre trykkregistrering per kvadratcentimeter hud. Jo større kontaktsone, desto lengre tid vil det ta før kroppen ubevisst gir ordre om å snu og før stor spenningsoppbygging i skjelettmuskulaturen kan forstyrre den dype søvnen eller REM-søvnen.

Søvnkvaliteten reduseres faktisk drastisk når du blir vekket av en indre smerteimpuls forårsaket av overtrykk eller av vanskeligheter med å snu. Jo lenger du kan holde deg i samme posisjon uten å lide trykkskader, jo lenger kan musklene avsyre. I tillegg stimulerer redusert trykk også blodsirkulasjonen i lemmene. Men et større kontaktplan innebærer også at madrassen skal ventilere perfekt. Huden som berører madrassen må også kunne puste og den rensende svetten må absorberes uten at madrassen føles fuktig ved berøring.

Ved innsovning oppnås derfor den perfekte sidestøtten ved å gi kroppen et så stort kontaktplan som mulig og ved å la kroppen hive maksimalt på madrassen. Så i dette omfanget er det ekstremt viktig å strekke ut og så stor madrass som mulig.

Ryggskoler gir råd om hvordan du kan snu din dominerende liggestilling i en bedre likevektsstilling, slik at du ikke trenger å snu deg for raskt.

I alle tilfeller, når man sovner, bør man ligge så avslappet som mulig, med så stort kontaktplan som mulig. Den ideelle sengen kan hjelpe deg mye.

Så en ideell seng...

  • er tilstrekkelig stor.
  • gir optimal støtte, men er så myk som mulig. I tillegg skal den absorbere så godt som mulig og la kroppen puste.
  • fortrinnsvis er laget av sunne giftfrie materialer, produsert med hjerte og sjel for natur og mennesker.

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.