No items found.

Texeler ull

Texeler ull - en fantastisk ressurs

Ull er et unikt fiber som kan absorbere opptil 35 % av sin egen vekt uten å føles fuktig. Takket være strukturen på fibrene kan flytende stoffer ledes gjennom hårene. Stive og grove ullfibre er svært luftige og tilpasser seg kroppstemperaturen din. Dette gjør ullen til en perfekt råvare for madrasser og dundyner.

Green Sleep-produktene inneholder ikke myk Merino-ull, som passer perfekt til klær, men som til våre bruksområder ville tovet for raskt grunnet pressing, gnidning, svette og varme. Vi bruker kun avklippet ull av grovere Cheviot-typer, som Texeler ull eller Connemara høyfjellssau-ull. Disse ulltypene er mer elastiske og luftige.

Vi bevarer også den naturlige lanolinen slik at kontrollen av fuktighet blir optimal. I tillegg vasker vi ullen på en miljøvennlig måte med naturlige såper og uten å bleke de mørke hårene med svoveldioksid. Vi tilsetter heller ikke kjemiske ullmyknere. Som et resultat blir den noe duse sauelukten bevart, og fleece'n blir ikke farget jevnt hvit.

Behandling

Sauene som produserer ullen til produksjonen fôres mest mulig økologisk og får ikke antibiotikabehandlinger. De lever på landet, og ullen blir hverken vasket eller dyppet med unaturlige kjemiske stoff

I dag er markedet for ull produsert av sauer som lever en helt økologisk livsstil ekstremt lite, og vi må derfor også ta imot ull av sau som beiter langs veier og vassdrag. Vi gjør alt vi kan for å utvide tilbudet av økologisk dyrket ull og håper å kunne sikre hele etterspørselen etter økologisk dyrket ull i en ikke så fjern fremtid.

Det er spesielt viktig å ikke vaske ullen med syrlige vaskemidler, men heller med vaskemidler som er så nær pH-nøytralt som mulig. Ull er ekstremt varmebestandig og gjør våre ulldekkede madrasser så varmebestandige at de oppfyller de britiske og californiske kravene til varmebestandighet. Faktisk fikk vi et öko-tex100-sertifikat for produksjonen.

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.