No items found.

Organisk bomull

Alle sengetekstiler som brukes til Green Sleep-produkter er vevd eller strikket med de beste økologisk dyrkede bomullsgarnene. Vi følger bomullsproduksjonsprosessen fra bomullsfabrikken til det ferdige stoffet. For alle råvarer som brukes er SKAL- eller Ecocerts-sertifisert, og vi garanterer at vår bomull er 100 % biologisk fra dyrkingsfasen til det ferdige stoffet.

Hvorfor er økologisk dyrket bomull så viktig?

I normal industriell dyrking er bomull både den mest forurensende og forurensede fiberen som brukes til tekstil. Omtrent 10 til 20 % av verdens samlede produksjon av plantevernmidler, insektmidler og kjemiske fargestoffer brukes til dyrking og fremstilling av bomull. En tradisjonell bomullsplantasje er en ekte industriell gravplass.

Høye doser av syntetiske vekst-stimulatorer, et arsenal av kjemiske ugressmidler og insektmidler fører til høye doser av forgiftning ikke bare av bakken og grunnvannet, men også av selve fiberet. I tillegg er bonden, bomullsplukkeren, pilotene på sprøyteflyene, arbeiderne som samler, spinner og transformerer bomullen alle utsatt for alvorlig forgiftning.

Naturlig bomull er med andre ord en ekte bane for menn og natur!

Økologisk dyrket bomull dyrkes på levende jord som de siste 3 årene har vært fri for alle giftige kjemiske vekststimulatorer, plantevernmidler og ugressmidler. Kun naturlig kompost, sunne planter i vekstskifte, naturlige ugressmidler og plantevernmidler garanterer en levende, velduftende, sunn bomullsfiber samt glade bønder og arbeidere.

Det største problemet ved overgangen fra tradisjonell til økologisk dyrking er finansiering og organiseringen av markedet.

I løpet av de siste årene har flere lokale organismer gjort denne omdanningen mulig. I India, Tyrkia, Egypt, Peru og USA har organisasjoner vært aktive med å finansiere landbruksproduktene for rotasjonsdyrking og organisering av markedet. Til tross for at økologisk dyrket bomull koster 40 % mer, dobles produksjonen nesten hvert år.

Green Sleep har allerede i 20 år jobbet i nært samarbeid med eller støttet organisasjoner som BIO-RE og BO-WEEVIL. Klikk på nettstedene deres og lær mer om det fantastiske arbeidet de gjør.

Økologisk dyrket bomull er et supersunt og velduftende fiber. Den er sterk og myk på samme tid og har en overlegen absorberende kraft.

Green Sleep FoU-avdelingen følger veldig nøye produksjonsprosessen fra fiber (India) til spinning (Tyrkia), strikking (Tyskland) og etterbehandling. Det endelige stoffet ferdigstilles mekanisk på en helt naturlig måte uten kjemiske produkter som klor, ammoniakk, formaldehyd, silikonvoks, tungmetaller,...

Føl og lukt på bomullen vår og du vil merke forskjellen!

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.