No items found.

100 % premium naturlig lateks

Hva er naturlig lateks?

Green Sleeps madrasser er laget av 100% økologisk Hevea naturgummi, som gjør madrassen elastisk i alle retninger. I tillegg puster dette materialet perfekt og er ikke temperaturfølsomt. Som et resultat føles madrassen aldri fuktig eller varm å ta på. Også andre produkter bruker Hevea naturgummi, blant annet kondomer, flydekk, Formel 1-dekk og værstasjonsballonger; altså alt som må være ekstremt elastisk og samtidig stabilt.

For å lage disse 100 % Hevea naturgummi madrasskjernene, trenger vi fersk Hevea-melk og innovativ teknisk kunnskap. Siden melken må være fersk, må madrasskjernene produseres i opprinnelseslandet til Hevea-melken. Men hva er egentlig Hevea-melk og hvordan finner du det beste stedet for å lage madrasskjernene?

HEVEA BRASILIENSIS er navnet på gummitreet. Som navnet hinter til, ble treet oppdaget i 1736 i Amazonas-regionen av den franske oppdageren Charles Marie de la Condamine (1701-1775) som brakte gummien til Frankrike som en kuriositet.

Over hele verden finner vi trær som, når de blir skadet av eksempelvis insekter, skiller ut et flytende stoff som ved størkning hindrer sopp eller bakterier i å trenge inn i treet.

Ettersom et furutre skiller ut kvae eller et lønnetre produserer lønnejuice, produserer Hevea Brasiliensis en melkeaktig juice, også kalt lateks, som stivner til en gummiaktig masse. En engelsk farmasøyt oppdaget at denne massen kunne brukes til å viske vekk bly. Faktisk er produktnavnet "rubber" (gummi) lånt fra det engelske verbet "to rub" (å gni). Denne gummien har spesielt elastiske og vannavstøtende egenskaper.

I 1839 ble det oppdaget at gummi og svovel under påvirkning av oppvarming, den såkalte vulkaniseringsprosessen, resulterer i en gummi som forblir sterk og solid i et temperaturområde fra 0°C til 100°C.

Siden den gang har produktet blitt brukt til å vanntette tekstiler, til å produsere bil- og sykkeldekk, tyggegummi, maling, kondomer,... og madrasser.

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.